dimecres, 28 d’octubre del 2009

PER L'AMOR DE DÉU


-->
"Per l'amor de Déu. Imatgeria religiosa popular", és el títol de l'exposició del periodista i fotògraf Alfons Petit, i que des del passat dimarts 20 d'octubre i fins a l'1 de novembre, es pot visitar a La Bodega de Girona (c/Bonaventura Peralta, 2, baixos).

Aquesta mostra reuneix una setzena d’imatges captades a Mèxic, que mostren la diversitat d’expressions populars de la religiositat en aquell país: des de la particular estètica de les imatges de les esglésies fins a les espectaculars celebracions del “Día de Muertos” (precisament per Tots Sants), passant per elements decoratius, frases escrites en diversos indrets, fotografies d’estudi amb Jesucrist de coprotagonista...
Al mateix temps, Alfons Petit hi mostra una sèrie de retaules que ha elaborat inspirant-se en una artesania molt típica també de Mèxic, en els quals es barregen elements religiosos amb d’altres de la cultura popular, sempre amb una estètica molt colorista.
Amb aquesta nova exposició, La Bodega, com se la coneix popularment, on ja havien exposat amics nostres com ara el pintor californià Cecil Gaspar o el dissenyador i dibuixant brasiler Charles Lucas "Leschart", es confirma com un nou i dinàmic espai de difusió de l'art i la creativitat al mateix cor del Barri Vell de Girona.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Felicitats Alfons, molt bé l'exposició, i molt bé l'interès per la cultura llatinoamericana!