dimecres, 2 de març del 2011

"Locus Evelinus", amb pròleg de Bruno Montané...



El proper 15 de Març a les 20 h., a la Llibreria 22, es presentarà el llibre de poemes "LOCUS EVELINUS", de l'ALBERT COMPTE, editat per El Llop Ferotge i amb il·lustració de portada de Enric Ansesa.
L’autor del pròleg és el poeta BRUNO MONTANÉ KREBS, del qual robem aquest petit fragment :
“Albert Compte se instala en el magnífico lugar donde el poeta realiza su sureño trobar leu para cantar, recrear y alimentar el amor por la amada casi siempre ausente. El prometedor e hipotético locus amoenus del amor se convierte aquí en el rotundo y definitivo locus evelinus, el lugar donde la voz y los sentidos del poeta rinden una sensible, tierna y vehemente pleitesía a la enamorada.”


Bruno Montané Krebs (Valparaíso,Xile. 1957) Poeta. Va viure a mitjans dels anys 70 a Mèxic i des de llavors a Barcelona. A part de publicar en múltiples revistes i antologies, els títols publicats són El maletín de Stevenson (1985), Helicón (1987), Cuenta (1998) i El cielo de los topos (2002). Amb Roberto Bolaño, Mario Santiago, Guadalupe Ochoa i altres poetes forma part del moviment denonimat “infrarrealista”. En la novela de Bolaño Los detectives salvajes (1998) se’l reconeix com a Felipe Muller. La poesia de Bruno Montané està escrita a impulsos de precisió, buscant sempre del quotidià el centre existencial des el qual crea el seu propi llenguatge.