dilluns, 30 de maig del 2011

18 de juny, inaguració carrer Roberto Bolaño a Girona


Actes centrals:
DIMECRES 15 DE JUNY 20:30 hrs, al CINEMA TRUFFAUT:
Projecció dels documentals "Bolaño: La batalla futura", de RICARDO HOUSE, i "Roberto Belano: Patinant en la pista de gel", de JAUME PUJADAS. Tertùlia amb ambdós realtzadors conduïda per ISAKI LACUESTA. 
DISSABTE 18 DE JUNY, 11:30 hrs: INAUGURACIÓ CARRER ROBERTO BOLAÑO, al barri de Domeny.

Intervindràn:
JORGE HERRALDE (Editor); IGNACIO ECHEVARRÍA (Crític literari); BRUNO MONTANÉ (Poeta); LLUÏSA FAXEDAS (Ex regidora de Cultura de l'Ajuntament de Girona); GUILLEM TERRIBAS (Llibreter); ISAKI LACUESTA (Director de Cinema).
Actuació musical de LETANGO + PANTERA FLAMENKA (Latin Rock)
Conduïrà l'acte: JORGE MORALES (El Llop Ferotge)

L'inauguració del carrer Roberto Bolaño, culminarà amb un àgape i un brindis obert per tothom. ORGANITZEN: EL LLOP FEROTGE i la LLIBRERIA 22
Amb el suport de l'Ajuntament de Girona i Cinema Truffaut.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Com va dir Ignacio Echevarría, a Bolaño li hauria fet molta gràcia aquesta inauguració d’un carrer que encara no és carrer, sense asfaltar, sense cases, sense bars, sense botigues, sense veins, però amb una escola allí on comença l’avinguda nova del barri de Domeny. Un paratge, el qual, tanmateix, té una bellesa de món bolañista, perquè, en paraules de la meva amiga Yolanda, “parece una colonia de México D.F., ‘Colonia Guerrero’ o algo así”. Una inauguració encara més bolañiana al fer-se de les mans d’ una regidora de cultura en funcions, Lluïsa Faxedas, qui acaba de perdre les eleccions municipals, i qui ha estat l’impulsadora dins de l’Ajuntament d’aquest homenatge de la ciutat al gran escriptor xilé. L’acte va ser prou emotiu, amb oradors molt pròxims a Roberto Bolaño, des de la seva germana Salomé a la cantant Patti Smith (“amiga pòstuma” de Bolaño), juntament amb Bruno Montané, amic des de l’adolescència, Echevarría, Herralde, Terribas, etc., tots coordinats per l’inefable poeta Jorge Morales, alma mater de la revista El Llop Ferotge. M’haguera agradat que Carmen Pérez de Vega, amiga íntima de Bolaño els últims anys, participés pronunciant algunes paraules, però ella preferí no dir res. Igualment vaig trobar a faltar Carolina, la dona de Bolaño, i els fills Lautaro i Alexandra. Esperem que les diferències entre crítics, editors i familiars desapareguin, de manera que no impedeixin en properes ocasions recordar tots junts l’escriptor. Tanmateix, ahir dissabte 18 de juny de 2011, les setanta persones que hi érem compartírem les paraules de Bolaño una vegada més, sentint l’esperit de la seva poesia: el arco iris de fuego de aquellos devras infrarrealistas, muchachos que gritaban la terrible belleza del mundo otra vez ayer en la voz de uno de ellos (Felipe Müller).
Juan Varias García