diumenge, 19 d’abril del 2009

Any 2019: Concurs literari


El Centre Social la Màquia de Girona organitza un concurs literari de relats breus al voltant de l'actual crisi i especialment sobre quina societat en sorgirà d'aquí a 10 anys. El mateix nom del concurs, Any 2019, fa referència a aquest futur incert que tant es viu actualment en la nostra quotidianitat.
Així doncs, des de la vessant més cultural i lúdica el concurs vol incentivar la possibilitat d'especular sobre les teories que s'expliquen o les alternatives que poden sorgir. No en un format d'assaig sinó a través de relats curts que permetin a través d'històries més humanes descriure quin futur podem esperar d'un model econòmic que per molts està ja en ple declivi. És a través de la imaginació i la literatura que els organitzadors busquen nous elements que ens permetin conèixer noves formes d'anàlisi i lluita.
La idea neix de pensar que molts cops des dels moviments socials es té capacitat d'aportar alternatives però se'ns va difícil la difusió d'aquestes idees, aquest concurs pretén ser un espai que permeti donar veu a aquestes alternatives en un format més informal.
Podeu llegir les bases del concurs aquí.

Corresponsalia Girona