dijous, 4 de març del 2010

UN NOU ESPAI PER LA CULTURA A GIRONA

-->Cafè Context Llibreria és un projecte de Paulina Fariza i Frederic Streich que va obrir les portes el setembre de 2009.

La llibreria, tot i que també ofereix una selecció de novetats en narrativa actual, està especialitzada en : Arts escèniques i visuals (teatre, cinema ...); Poesia; Narrativa clàssica; Assaig filosòfic; Creació literària i Estudis de sexualitat i gènere. Pretenem posar a l’abast dels lectors gironins el més ampli ventall d’edicions curosament seleccionades en un espai acollidor i còmode, que permeti al client una tria reposada.
Amb l’espai del cafè es pretén crear un lloc de trobada i conversa.
Bons cafès i tes, sucs naturals, vins seleccionats a copes, algun cocktail, whiskies i rons de qualitat, així com petites ‘delicatessen’, pastissos casolans etc. per quan la conversa s’allarga i convé ‘fer coixí’.
La música sempre ‘a volum de conversa’, premsa i una selecció de revistes culturals a disposició del client, cap màquina escurabutxaques ni aparell de TV, un tracte personalitzat – resumint, es tracta de crear un ambient on s’hi puguin trobar a gust tots els que fugen dels locals sorollosos, amb un bombardeig constant d’imatges i on és impossible asseure’s a llegir un llibre o tenir una conversa tranquil·la: abans d’anar al teatre o sortint-ne, en acabar la feina o les classes a la Universitat, per llegir el diari el matí de diumenge, petar la xerrada a l’hora del café, començar a llegir el llibre fantàstic que acabes de comprar …
Lligat amb tot això, en el Café-Llibreria s’organitzen tota mena d’actes culturals: debats, tertúlies, presentacions de llibres, lectures i recitals poètics, concerts i representacions teatrals de petit format …
Pretenem contribuir, dins les nostres modestes possibilitats, a dinamitzar la vida cultural gironina, oferint a més un espai nou als joves creadors. Tot això intent establir vincles de col.laboració amb les entitats culturals existents.
El Cafè-Llibreria no vol ser un espai d’activisme polític, sinó un centre de reflexió, debat i creació en el sentit més ample, cultural i social. No obstant això, partim de la base que el pensament, en aquest moment de la civilització, ha de partir necessàriament de la llibertat i és incompatible amb qualsevol plantejament totalitari. Per tant, la filosofia del local serà sempre la de recolzar els plantejaments basats en el respecte als drets humans i que aspirin a horitzons de major llibertat en tots els àmbits. I no hi tindran cabuda en cap cas posicions ideològiques que fomentin el menyspreu per motius de sexe, raça, llengua etc., com tampoc les què fomentin la por al coneixement i el retorn a l’obscurantisme.

Frederic Streich
CAFÈ CONTEXT LLIBRERIA
c/ Pou Rodó 21
17004 Girona
Tel.: 972 486 390
www.cafecontext.com